De twee bekendste kickboksers uit Nederland, Rico Verhoeven en Badr Hari, geven donderdagmiddag om 16.00 uur een persconferentie over hun aanstaande wedstrijd. Die op 21 december staat gepland, in een langverwachte rematch, tegenover elkaar in de GelreDome.

Eerder liet Verhoeven al weten dat hij van kickboksorganisatie Glory eist dat hij in december tegen rivaal Badr Hari mag vechten. Hij zou anders zijn contract bij de kickboksorganisatie niet verlengen. Zo ging het verhaal.

Dopingschorsing

Badr Hari zit op dit moment nog een dopingschorsing uit van negentien maanden, deze ging in op 7 mei 2018. In december mag hij weer uitkomen voor Glory. Het is onduidelijk op wat voor verboden middel Hari destijds positief is bevonden.

Met hulp van een nieuwe trainer bereidt de Amsterdamse Marokkaan zich voor op het weerzien met Verhoeven. In juli vertelde hij daarover: “Ik weet precies wat ik van dit gevecht mag verwachten, maar hij heeft geen idee wie hij tegenover zich krijgt”, zegt Hari. “Hij zal voor het eerst tegenover de echte Badr Hari staan.”

Rico Verhoeven won

De twee kickboksers stonden in 2016 al tegenover elkaar in Oberhausen. De wedstrijd werd toen gewonnen door Rico Verhoeven omdat Badr Hari zijn arm brak. Hari moest daarom in de tweede ronde al opgeven.

De wedstrijd bleek erg onbevredigend voor beide mannen en miljoenen tv-kijkers in ruim 175 landen. Snel na de wedstrijd werd er dan ook al gesproken over een rematch. Deze vindt nu dus eind dit jaar plaats in Arnhem.

Staredown

De persconferentie en de beroemde staredown zijn donderdagmiddag om 16.00 uur live te volgen via videoplatform Kijk.