De nieuwe PlayStation gaat de PlayStation 5 heten. Dit is door Jim Ryan, de president van SIEE, bekendgemaakt. Dat is natuurlijk iets dat al langer rond ging, maar nu is het officieel naar buiten gebracht.

Naast dat nieuws is ook bekendgemaakt dat de PlayStation 5 eind 2020 gaat verschijnen. Sony zelf beschrijft het releasewindow als de Holiday van 2020. De voorganger van de playstation kwam in november uit, wat een logische maand zou gaan zijn voor de nieuwe ps5

De PlayStation 5 naar 2020

Jim Ryan liet verder weten dat de fans het definitief zouden weten vanuit Sony zelf. Naast deze voor de hand liggende release periode. Eveneens is het nog altijd mogelijk om je PlayStation 5-games vanaf een schijfje te spelen. De spelcomputer moet 4K Blu-ray discs aan kunnen en die discs moeten 100 GB aan data aan kunnen.

Daarnaast maakt de PlayStation 5 gebruik van ray tracing, waardoor lichteffecten er nog mooier uit komen te zien. Dat wordt gedaan op basis van de GPU en hoeft dus niet via software worden aangezet. Ook werd nogmaals benadrukt dat de playstation gebruik maakt van SSD, maar daarbij heb je als gebruiker meer keuzevrijheid. Verschillende onderdelen van de game kunnen er los op worden geïnstalleerd. Als jij gelijk met de singleplayer wilt beginnen, dan installeer je dat eerst en installeer je vervolgens het multiplayer-component later.

Tot slot werd er nog gesproken over de nieuwe controller die geleverd wordt bij de PlayStation 5. Beelden zijn er nog niet, maar Sony wil er voor zorgen dat de controller je nog meer het gevoel geeft dat je een avontuur beleefd. Zo wordt de rumble technologie ingeruild voor de haptic technologie. Daarmee kun je verschillende soorten vibraties creëren. Een tackle in FIFA voelt dan anders dan een crash wanneer je Gran Turismo speelt. Ook worden de triggers aangepast, waardoor ontwikkelaars kunnen programmeren wat je voor elkaar krijgt wanneer je ze op een bepaalde manier indrukt. Op die manier moet het aanspannen van een boog weer een ander gevoel geven dan wanneer je de trekker in een shooter overhaalt.

Tot aan de release van de PlayStation 5 zal er langzaam maar zeker meer naar buiten worden gebracht. Tegelijkertijd wil Sony ook laten weten dat er het aankomende jaar nog genoeg te doen is op de PlayStation 4.