Het Amsterdam Dance Event (ADE), de grootste danceconferentie ter wereld begint weer. Het evenement wordt voor de 24ste keer gehouden in de hoofdstad.

538 Nieuws onderzocht samen met het economisch bureau van de ING wat Nederlanders  over Elektronic Dance Music (EDM). Daaruit blijkt dat de helft van de Nederlanders liefhebber is van een vorm van EDM. Onder de dertig jaar is dit zelfs zeventig procent.

Een kwart van de danceliefhebbers uit Nederland gaat weleens speciaal voor een dance-evenement naar het buitenland. België en Duitsland zijn de meest favoriete plekken om naartoe te gaan en even helemaal hard te gaan.

Nederlandse dj’s doen het goed

Al zeven jaar op rij bestaat de helft van de wereldwijde DJ top 10 uit Nederlandse dj’s. De hele lijst wordt zelfs voor zeventig procent door Nederlanders gevuld. De top 10 best betaalde internationale dj’s verdienen samen ruim 230 miljoen euro per jaar. In de top 10 grootverdieners staan drie Nederlandse dj’s: Tiësto, Martin Garrix en Armin van Buuren.

Nederlandse danceliefhebbers zetten Armin van Buuren, Martin Garrix, Tiësto en Hardwell in hun top 5. Daarnaast zijn Nederlanders ontzettend trots op hun dj’s. Acht op de tien Nederlandse dancemuziekfans zijn trots op de wereldwijde bekende Nederlandse dj’s (81%).

Amsterdam Dance Event

Tijdens ADE ontmoet de wereldwijde dance-industrie elkaar, van startende tot ervaren dj’s, producers tot vertegenwoordigers van platenlabels. In verschillende uitgaansgelegenheden in Amsterdam draaien internationale dj’s. Het aantal bezoekers van ADE is in tien jaar tijd verviervoudigd en gaat naar verwachting in 2019 voor het eerst door de 400.000 bezoekersgrens.