Gisteren heeft de Koninklijke Marechaussee negen militairen aangehouden op verdenking van het bezitten en verstrekken van harddrugs. Op dit moment zitten ze allemaal vast in afwachting van het verdere onderzoek..

Om welke drugs het gaat is niet duidelijk. De Koninklijke Marechaussee schreef dit erover op Facebook:

De Koninklijke Marechaussee heeft vanochtend, maandag 14 oktober 2019, negen militairen aangehouden.

Vijf militairen werden op de Johannes Postkazerne in Havelte aangehouden, één op de Oranjekazerne in Schaarsbergen en drie op hun woonadres. De aanhoudingen vonden plaats op bevel van de Officier van Justitie van het Arrondissementsparket Oost Nederland.

De militairen worden verdacht van het verstrekken c.q. voorhanden hebben van verdovende middelen van lijst 1 Opiumwet (harddrugs). De verdachten zijn ingesloten. De Koninklijke Marechaussee stelt, onder leiding van het OM Oost Nederland, verder onderzoek in.