De trailer van de nieuwe documentaire ‘Thunderdome never dies’ is vandaag uitgekomen. In de tachtig minuten durende film wordt teruggeblikt hoe dancemuziek-feest Thunderdome is uitgegroeid tot het bekendste hardcore-evenement van Europa.

Regisseurs Ted Alkemade en Vera Holland interviewden een aantal pioniers van toen. Zo blikken ze onder anderen terug met oprichters Duncan Stutterheim en Irfan van Ewijk. Daarnaast spraken de twee ook met een aantal dj’s zoals DJ Promo, The Prophet, Dano, Gizmo en Drokz.

Het hardcore-feest kwam in 2017 na vijf jaar stilte terug en de volgende editie is op 26 oktober in Utrecht en wijdt zich aan het motto ‘Ode aan de Gabber’. Er worden zo’n 50.000 mensen verwacht uit ruim 45 landen, en is daarmee het grootste indoorfestival van Europa.

De documentaire is te zien vanaf 14 november.

Bekijk hier de trailer

”Thunderdome bracht in de jaren ‘90 een totale revolutie in het uitgaansleven op gang en werd de grondlegger van ons grootste culturele exportproduct: dancemuziek. In 2017 kwam Thunderdome na vijf jaar stilte terug. Lukt het Thunderdome om zichzelf opnieuw uit te vinden voor een nieuwe generatie ravers? Ga op een trip down memory lane en kijk uit naar de toekomst met de pioniers van toen en de nieuwe gezichten van nu. ”