In zijn nieuwe biografie ‘ME’ vertelt Elton John (72) over zijn leven en de mensen die invloed hadden in zijn leven. Na al pittige uitspraken over zijn moeder, prinses Diana en Queen, is ook Michael Jackson aan de beurt..

Het boek is nog niet uit, maar er verschijnen steeds meer fragmenten. Nu zijn er weer stukken opgedoken over de King of Pop. Elton beschrijft hoe hij de zanger steeds meer weg van de realiteit zag gaan. Hij was volgens hem geestelijk ziek..

“Ik kende Michael al sinds hij 13 of 14 was … Hij was gewoon de meest schattige jongen die je je kunt voorstellen. Maar op een bepaald moment in de tussenliggende jaren begon hij zichzelf te sekwestreren wereld, en weg van de realiteit zoals Elvis Presley deed. “

De Britse zanger neemt geen blad voor z’n mond en zegt zich echt zorgen te hebben gemaakt. Hij noemt de overleden zanger een verontrustend persoon in buurt. Ook vertelt hij dat hij een keer op een lunch was met Michael en dat hij in één keer ‘verdwenen’ was. Later werd hij teruggevonden terwijl hij een spelletje speelde met een elfjarig jongetje.

“Om welke reden dan ook, hij leek niet goed om te kunnen gaan met andere volwassenen”

De Rocketman-zanger zegt dat Michael Jackson oprecht mentaal ziek was en tegen het jaar 2000 volledig gek was geworden.