Vandaag heeft Imanuelle Grives voor de rechtbank in Antwerpen moeten verschijnen voor het bezit en handelen van drugs. Het OM het 2 jaar celstraf en een boete van 8.000 euro geëist.

Grives werd op 21 juli opgepakt op het Belgische festival Tomorrowland. Volgens het OM had Imanuelle xtc-pillen, MDMA, cocaïne en ketamine in haar bezit. In haar Airbnb-woning werd nog meer drugs gevonden, zoals onder andere amfetamine, GHB en cannabis.

De actrice heeft altijd gezegd dat ze dit heeft gedaan als voorbereiding voor een rol die ze zou krijgen in een nieuwe film. Hier zou ze de vriendin van een drugsdealer spelen, deze rol is overigens nu aan Fajah Lourens toegewezen.

Vandaag benadrukte ze dat haar twee vriendinnen, die erbij waren, niks met de drugs te maken hadden. Ook liet ze eerder al weten dat ze professionele hulp nodig heeft om erachter te komen hoe ze in deze situatie terecht is gekomen.

De uitspraak van de rechtbank is op 8 november om 11 uur.