In de Duitse plaats Halle is vanmiddag een aanslag gepleegd met machinegeweren. Dit gebeurde voor een synagoge, waar ruim zeventig mensen binnen waren vanwege de Joodse heilige dag Jom Kippoer..

Volgens de eerste berichten hebben de aanslagplegers geprobeerd om in de synagoge te komen. Maar vanwege bepaalde veiligheidsvoorzieningen bij de deur, is dat niet gelukt. Volgens de politie zijn er meerdere, waarschijnlijk twee daders en zijn ze op de vlucht geslagen in een auto.

Ook zouden er handgranaten zijn gebruikt bij de aanslag en die zijn gegooid naar de joodse begraafplaats. Volgens een ooggetuige heeft één van de daders ook de poorten van de begraafplaats willen openen, door erop te schieten met zijn geweer. Hierbij zou een meisje die toevallig in de buurt stond getroffen zijn.

Later is er ook nog een handgranaat in een kebab-winkel gegooid en zou er nog geschoten zijn bij de winkel. De aanvaller droeg legerkleding, had een wapen bij zich en verborg zijn gezicht achter een masker.

Er zijn al zeker twee doden en meerdere gewonden gevallen..