Drie mensen zijn vandaag overleden door de listeria besmetting in vleeswaren. Het gaat om producten van Offerman die onder andere verkrijgbaar zijn bij bij filialen Jumbo en Lidl. Daarnaast heeft ook een vrouw een miskraam door de bacterie gehad, dat heeft het het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu laten weten. 

na verlijd zijn zeker twintig mensen de afgelopen twee jaar besmet geraakt met de bacterie die in het vlees zat. Volgens het RIVM is vleeswarenproducent Offerman de bron van deze besmetting.

We hebben een nieuwe techniek gebruikt voor het opsporen van het voedsel waarin deze listeriabacterie zat. We zagen een bepaald type listeria voorkomen bij meerdere patiënten. We namen vervolgens contact op met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) om dit te vergelijken met DNA-gegevens uit hun voedsel- en bedrijfsbemonstering. Dit kwam bij één monster overeen, waarna de NVWA vervolgonderzoek deed. Hierdoor kwamen we erachter dat alle patiënten die ziek zijn geworden, vleeswaren van Offerman hebben gegeten.