Gisteren avond kwam naar buiten dat de Amsterdamse politie erin is geslaagd om een groot drugsnetwerk op te rollen. Bij huiszoekingen in de stad troffen rechercheurs ruim 12,8 miljoen euro aan: het gaat om een van de grootste vangsten van cash geld ooit in Nederland schrijft het Amsterdamse dagblad AT5.

Er zijn zeven verdachten aangehouden. Het gaat om twee mannen uit Albanië, een man en twee vrouwen uit Colombia, een man uit Nieuw Zeeland en een man uit Marokko.

De verdachten zijn op vier locaties in Amsterdam aangehouden. Daarnaast zijn er vijf woningen doorzocht in de stad, waarbij een enorme som cash geld werd gevonden. 

52-jarige Colombiaanse vrouw
De politie kwam de groep op het spoor na tips over drugshandel vanuit Colombia. De bende zou volgens justitie geleid worden door een 52-jarige Colombiaanse vrouw, die ook al enige tijd in Amsterdam verblijft.