De uitspraak in het hoger beroep tussen Martin Garrix en zijn voormalig platenlabel Spinnin’ Records en management MusicAllStars (MAS) gaat plaatsvinden op 5 november. Dat laat een woordvoerder van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden aan Shownieuws weten.

Het hof zou 10 september uitspraak doen in de zaak, maar deze werd uitgesteld vanwege de omvang en de complexiteit van de zaak.

De dj stapte in 2017 naar de rechter omdat hij het gevoel had dat hij door de twee bedrijven werd misleid bij het tekenen van zijn eerste platencontract. De rechtbank gaf de populaire dj gelijk en vernietigde de productie- en managementovereenkomst tussen de dj en de bedrijven. Daarnaast kreeg Garrix de rechten als maker terug.

Spinnin’ Records en MAS gingen in beroep. Hun advocaten zeggen dat ten onrechte het beeld is geschetst dat hun cliënten een artiest ’te grazen’ hebben genomen.