Vorige week is het bekend gemaakt dat Zwarte Piet helemaal gaat verdwijnen van TV. Bij de landelijke intocht en in het sinterklaasjournaal zullen alleen maar roetveeg-pieten te zien zijn. Maar voor Sylvana Simons is dat niet genoeg..

Zij wilt namelijk de traditionele Zwarte Piet wettelijk verbieden in Amsterdam. Namens haar partij BIJI heeft ze dit verzoek ingediend bij de gemeente Amsterdam. Omdat zij vind dat organisaties Zwarte Piet niet in stand mogen houden.

Het Amsterdamse stadsbestuur heeft laten weten dat ze hiermee aan de slag gaan. “Mochten er organisaties zijn die nog van Zwarte Piet gebruik maken, dan zullen wij met hen in gesprek gaan.”

Maar dit is nog steeds niet genoeg voor Simons, zij wilt ook dat er een verbod komt op het inzetten van Zwarte Piet in openbare ruimtes. Daar gaat het bestuur niet op in. Zij vinden dit een te grote inbreuk op het privéleven van de voorstanders van Zwarte Piet.