Youtubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21) zijn afgelopen dinsdag gearresteerd in de Amerikaanse staat Nevada. De twee zouden het zwaarbeveiligde terrein ‘Area 51’ hebben betreed.

Area 51, onderdeel van de Nevada National Security Site, is een geheime testlocatie van de Amerikaanse luchtmacht in de woestijn van Nevada. Volgens de lokale politie konden de twee goed Engels en hebben ze dus bewust de waarschuwingsborden genegeerd.

De Youtubers waren al bijna 5 kilometer binnen het verboden terrein toen ze werden aangehouden. Zij zouden meteen hebben aangegeven dat ze Youtubers waren en daar waren om een video te maken. De agenten hebben vervolgens de auto doorzocht en vonden daar camera’s, een drone en opnames die al gemaakt waren van het terrein.

De jongens zijn meegenomen naar het bureau in de buurt van Las Vegas en zitten nu in huis van bewaring. De ouders en managers van de jongens hebben nog niks gehoord van zowel de Amerikaanse en Nederlandse instanties.