De afgelopen twee jaar presenteerde Sylvie Meis (41) het Semper Opera Ball in Dresden. Maar doordat zij in Februari een jurk heeft gedragen die te diep was uitgesneden, mag zij dit jaar niet meer het gezicht zijn van de directeur van het gala.

Het conservatieve publiek heeft veel commentaar gegeven over de kledingkeuze van Sylvie. Volgens hen was het te bloot en te weinig verhullend.

Sylvie is het niet eens met de gang van zaken: “Mijn jurk was wellicht diep uitgesneden, maar het zakte niet zo laag als het commentaar dat het invloed zou hebben gehad op mijn presentatie. De kritiek is nooit aan mij medegedeeld.”

Ook collega Roland Kaiser heeft erop gereageerd: “Het is me niet bijgebleven dat ze zich te bloot kleedde. Ze hadden van tevoren naar haar jurk kunnen kijken, het is oneerlijk om hier achteraf over te klagen.”

Hans-Joachim Frey, de directeur van het gala, zegt dat het niet alleen aan Sylvie’s kledingkeuze heeft gelegen. Hij wilt ook gewoon regelmatig van presentator wisselen.

Het ging om deze jurk: