Earth Alliance heeft $5.000.000 gedoneerd voor hulp bij het blussen van de branden die nu gaande zijn in het Amazonegebied. Earth Alliance is een bedrijf dat is opgericht door Leonardo Dicaprio, Laurene Powell Jobs en Brian Shets. ⁣Het bedrijf houdt zich voornamelijk bezig met klimaatverandering en het zorgen voor de aarde.

NASA liet vorige week weten dat de branden die nu gaande zijn in de Amazone echt buitengewoon zijn. Er zijn op dit moment veel meer branden dan in de jaren ervoor, en veel mensen maken zich daarom ook zorgen over he gebied en de houdbaarheid daarvan. ⁣

Vanuit de hele wereld proberen mensen nu te doen wat ze kunnen. De locatie en timing van de branden duiden erop dat ze zijn aangestoken door mensen, schreef NASA.

Volgens Earth Alliance zouden we zonder het Amazonegebied de warmte van de aarde niet langer kunnen controleren.